TOP termékek

A több mint 50 éve alapított Sipom az egyik első Olasz társaság volt, amely professzionális tisztítószerek gyártására és forgalmazására szakosodott, és az évek során különösen az autóiparra és az ipari speciális termékek ágazatára szakosodott.

Autóápolás Blog

Munkagépek tisztítása előmosó segítségével

SIPOM Admin
2022.03.05 11:21
Munkagépek tisztítása előmosó segítségével

Munkagépek tisztítása előmosó segítségével

 

Előmosó és mélytisztító az erős szennyeződésekre

 

Előfordulhatnak olyan extrém esetek, például az olyan munkagépek esetében, amikor a szennyeződések vagy gépeken lerakódott és felhalmozódott gépzsírok és olaj származékok, már csak nehezen távolíthatók el. Azonban egy jól kiválasztott előmosó segítségével, ezek nem okoznak gondot. Nyilvánvalóan az ilyen gépek folyamatos használatban vannak, mert komoly órabérben dolgoznak vagy az áruk / befektetett összeg megköveteli a folyamatos működést, ezért a rendszeres tisztítás nehézkes vagy szinte kivitelezhetetlen, így a szennyeződéseknek lehetőségük van arra, hogy megtapadjanak vagy környezettől függően akár úgymond beleégjenek. Az ilyen szennyeződéseket hívjuk erős, nehezen eltávolítható szennyeződésnek, amit nem mindegy milyen tisztítószerrel távolítunk el. Figyelembe kell vennünk a gazdaságosság mellett a tisztítószer hatását, hogy megkönnyítsük illetve lerövidítsük a tisztítási folyamatot, illetve azt is mennyire kíméletes az adott tisztítószer, ne okozzon kárt a felületekben. Oda kell figyelni a gépek festésére, mert többnyire ezek a gépek akril festéssel vannak ellátva és a nem megfelelően megválasztott előmosó kárt okozhat benne, de akár a gumi alkatrészekben is kárt okozhatnak.

Munkagép előmosás

Melyik előmosó a megfelelő választás?

Kínálatunkban több előmosó is elérhető, de a munkagépek tisztítására és az extrém szennyeződések eltávolítására alapvetően kettő előmosót ajánlunk.

Az egyik igen intenzív és legkeresettebb termékünk a Spider előmosó koncentrátum, ami megbirkózik jóformán bármilyen extrém szennyeződéssel. A kíméletességét azzal tudjuk bemutatni a legjobban, hogy már hosszú ideje hazánkban is, de Olaszországban már több évtizede önkiszolgáló autómosók egyik kedvenc előmosójaként használják. A hatékonysága pedig abban mutatkozik a legjobban, hogy olyan önkiszolgáló autómosók kedvenc terméke is, ahol érintésmentes mosást alkalmaznak, tehát autómosó kefe vagy szivacs használata nélkül is eltávolít jóformán bármilyen szennyeződést.

A Spider előmosójának a segítségével eltávolíthatók :

  • Zsíros szennyeződések,
  • Olajos szennyeződések,
  • Sáros szennyeződések,
  • Szmog által hagyott szennyeződések,
  • Bogár / rovarak által hagyott szennyeződések,
  • Kamion mosásra,
  • Autóbusz mosására,
  • Előmosásra,
  • Jóformán bármilyen extrém erős szennyeződés

Felhasználási területe: Önkiszolgáló autómosók, Gépműhelyek, Munkagépek tisztítása, Kamion mosás, Ponyva mosás, Autómosók, Autókozmetikák.

A másik igen kedvelt, nagyon intenzív és hatékony a Luxor kétkomponensű előmosó. A két komponensnek köszönhetően a szerves és szervetlen szennyeződésekbe könnyedén hatol be és lazítja fel. Nagyon könnyű a tisztítási folyamat, ezáltal vissza adja a felület eredeti színét és mindezt kíméletesen teszi. A Luxor használható hagyományos tisztítószer permetező illetve habosító tartályba is, nagyon jó kemény hab képezhető vele.

A Luxor előmosónak a felhasználási területei hasonló mint a Spider előmosójának, azonban még hatékonyabb és intenzívebb tisztítás érhető el a használatával.

Hatékony előmosó  :

  • Zsíros szennyeződések,
  • Olajos szennyeződések,
  • Sáros szennyeződések,
  • Szmog által hagyott szennyeződések,
  • Bogár / rovarak által hagyott szennyeződések,
  • Kamion mosásra,
  • Autóbusz mosására,
  • Előmosásra,
  • Jóformán bármilyen extrém erős szennyeződés

 

 

Előmosó és aktív hab a tisztításra

A helyes előmosó megválasztása után egy másik fontos szempont, hogyan hordjuk fel a tisztítószert a felületre.

Több módszerrel is felhordhatjuk a tisztítószereket, ez nyilván függ a lehetőségektől, helyi adottságoktól. Nézzünk néhányat :

  1. Egy nagyobb edénybe vagy akár vödörbe megfelelően bekeverjük a Spider vagy a Luxor előmosóját, majd egy autómosó kefe segítségével tisztítjuk a felületet.
  2. Autómata mosóberendezésbe keverjük be, majd a megfelelő adagolást beállítva az automata többnyire kefés berendezéssel tudjuk permetezni a felületet.
  3. Pumpás kézi permetezők segítségével is könnyedén egyenletesen lehet felhordani a tisztítószereket a szennyezett felületekre.
  4. Habosító tartályba bekevert Spider vagy Luxor előmosóból nagyon jó kemény habot lehet képezni, ami sokáig a tisztítandó felületen marad így sokkal hatékonyabban és hosszabb ideig tud a szennyeződésen maradni vagyis behatolni.
  5. Magasnyomású mosókhoz is vásárolható habosító tartály, amit a lándzsa elejére kell tenni, majd ennek a segítségével, ha nem is kemény habot, de mindenképpen egy habos tisztítószert tudunk előállítani, ami sokat segít a tisztítási folyamatban és hatékonyságban.

 

További előnyei az előmosóknak :

 

A Spider és Luxor kétkomponensű előmosóknak a hatékonyság mellett nagyon fontos előnye, hogy egy film réteget vagyis antisztatikus réteget hagynak a felületen, ez a védőréteg segít abban, hogy a szennyeződések kevésbé tapadjanak meg a felületen, tehát a későbbi tisztítás sokkal egyszerűbbé válik, továbbá szép fényes hidrofób felületet biztosít.

 

Az előmosókról további cikkeket itt olvashat :

 Előmosó és előmosó hab 

A Spider előmosójáról pedig itt olvashat :

 Spider Előmosó