TOP termékek

A több mint 50 éve alapított Sipom az egyik első Olasz társaság volt, amely professzionális tisztítószerek gyártására és forgalmazására szakosodott, és az évek során különösen az autóiparra és az ipari speciális termékek ágazatára szakosodott.

Autóápolás Blog

Előmosó és előmosó hab

SIPOM Admin
2022.01.15 21:27
Előmosó és előmosó hab

Az előmosók között megkülönböztetjük az előmosó és előmosó hab tisztítószereket, az előmosók elsődleges szerepe az, hogy megkönnyítsék a szennyeződések feloldását úgy, hogy ne okozzunk sérülést vagyis ne karcoljuk közben össze a tisztítandó felületet.

Előmosó a kíméletes autómosáshoz

Az előmosókkal kíméletesen lehet tisztítani a felületet, azonban ez csak a minőségi előmosókra igaz. A minőségi termékek olyan tulajdonsággal rendelkeznek, hogy a szennyezett felületre feljuttatás után elegendő mindössze egy magasnyomású mosóval lemosni a felületet és az összes szennyeződést maradéktalanul távolítja el. Nem szükséges külső behatás, autómosó kefe vagy szivacs használata, a minőségi előmosó eltávolítja az összes szennyeződést.  

Az egyfázisú előmosó és a kétkomponensű előmosó közötti különbség

Az előmosók között az alapvető különbség a tisztítás módszere, az egyfázisú előmosók általában már egy fázisban hatékonyan ki tudják fejteni a hatásukat, behatolnak a szennyeződésbe és bontják le úgy, hogy azt már elegendő egy nagynyomású vízsugárral lemosni. A kétkomponensű előmosó nagy előnye ami nevében is benne van „két komponens”, az egyik komponens nedvesen tartja a felületet, tehát nehezebben párolog, folyik el a felületről amíg a másik komponens vagyis a tisztító komponens dolgozik.

További különbségek az előmosók között

Többféle előmosót lehet vásárolni, de nem mindegy melyik előmosót mihez lehet használni. Talán a legkeresettebb előmosók közé tartozik a fényesítő vagy waxos előmosó, ezek általában egy fényes antisztatikus hatású réteget képeznek a felületen aminek hidrofób hatása miatt lepereg a víz és nehezebben tapad meg rajta a szennyeződés. Normál vagy olcsó előmosó, ami előmosóként megfelelően működik, beköthető akár önkiszolgáló autómosóba vagy habosító tartályba is használható. Azonban van akár erősen habzó olcsó előmosó is amivel erős kemény habot lehet előállítani, a hab segítségével sokáig fennmarad a felülten a tisztítószer és több ideje marad behatni a szennyeződésbe. Továbbá léteznek kifejezetten aktív hab előmosók is. Nagyon sokan a színes előmosókat szeretik, mert egyrészt látványos, másrészt pedig jobban látszik és nem marad olyan felület ahová nem került az előmosóból. Léteznek olyan előmosók és amik kifejezetten úgy lettek kifejlesztve, hogy az ne okozzon kárt akril fényezésben (mint például: kamionok, munkagépek), ezek kíméletesen tisztítják a felületet.

Mire érdemes figyelni az előmosó választásnál ?

Amikor előmosót választunk nagyon fontos kiválasztani az otthoni felhasználásra, autókozmetikába vagy önkiszolgáló autómosó számára melyik a megfelelő előmosó. Mit szeretnék mosni, milyen módszerrel, vagy esetleg inkább univerzális tisztítószert választatnánk. A legfontosabb viszont a tényleges hígítási arány. A legjobb döntés többféle előmosót kipróbálni kis mennyiségben, ha nem szeretnénk nagy költséget a kiválasztáskor, de mindenképp fontos több márka több előmosóját kipróbálni. Amit mi javaslunk az mindenképpen az, hogy a gyártót vagy forgalmazót (nyitott rá) kérjük meg arra, hogy segítsen eldönteni és ami ennél is fontosabb a kipróbálás lehetősége, erre általában nyitottak a forgalmazók.

Amennyiben segítséget szeretne kérni az előmosókkal kapcsolatban vagy szeretné kipróbálni előmosóinkat, keressen minket elérhet ide kattintva.