TOP termékek

A több mint 50 éve alapított Sipom az egyik első Olasz társaság volt, amely professzionális tisztítószerek gyártására és forgalmazására szakosodott, és az évek során különösen az autóiparra és az ipari speciális termékek ágazatára szakosodott.

Autóápolás Blog

SPIDER előmosó – A tisztítószerek Jolly Jokere

2021.12.17 14:00
SPIDER előmosó – A tisztítószerek Jolly Jokere

A Spider egy univerzális tisztítószer koncentrátum, aminek jóformán semmilyen szennyeződés nem okoz akadályt, nagyon sok területen használható. Többek között autómosásra és zsírtalanításra.

Spider a Sipom előmosója széles körben felhasználható

Felhasználási területek:

A Spider számos területen felhasználható és kifejezetten igaz rá a „ minden ami tisztítás” jelző, mert jóformán bármilyen felület tisztítására alkalmas, ez alól kivételt képeznek az olyan szennyeződések amihez már maró hatású savra van szükség. 

 


Nézzük a leggyakoribb felhasználókat  :

  • Autókozmetikák
  • Autómosók
  • Kamionmosók
  • Gépműhelyek

de számos más területen is használható pl.: térkövek tisztítása, akár moha eltávolításra, ipari padlók tisztítására, szerszámok gépek tisztítására, erősen szennyezett öltözőszekrények tisztítására.

Miért ezt az előmosót használja a legtöbb autókozmetika és autómosó ? 

Az autómosók és autókozmetikák kifejezetten szeretik előmosóként használni, a nagy hatékonysága miatt. Elsősorban a nagyon szennyezett felületeken hatékony, de bogároldóként is piacvezető helyet foglal el a termék. Kiválóan lehet felni tisztításra is használni, de akár a motortérben található olajos szennyeződések sem okoznak gondot a Spider előmosójának.
Előmosóként használva, a jármű teljes felületét be lehet vele permetezni (természetesen mindenképpen hígított formában). Rövid ideig hagyjuk hatni a felületen, majd szivacs vagy kefe használata nélkül elég egy nagynyomású vízsugárral lemosni. A Spider további nagyon fontos előnye, hogy egy antisztatikus réteget hagy a felületen amin nehezebben tapad meg a szennyeződés, megkönnyíti a következő mosást  és fényes selymes felület lesz látható tapintható.

Kamionmosók is előszeretettel használják a Spider előmosóját, gondoljon csak bele egy kamionmosásnál, hogy elég bepermetezni a kamionponyvát vagy a teljes szerelvényt és a megszokott előmosó felvitele – kefével történő szennyeződés lazítás – majd magasnyomású vízzel történő tisztítás esetén egy fázis kimarad, a kefével történő szennyeződés eltávolítás! Mennyi időt és pénzt lehet ezzel megspórolni már akár 1-2 szerelvény esetén is. Összességében a Spider előmosó kifejezetten alkalmas és nagyon hatékony kamionponyva mosására, bogároldásra, felnik tisztítására, vagy akár a raktér tisztítására.

Gépműhelyek valamint autószerelő műhelyek is egyre többen használják a Spidert miután megismerek intenzív zsírtalanító és olaj eltávolító hatását. A Spider nem csak előmosóként használható hanem zsíros, olajos motorblokkok és alkatrészek tisztítására is alkalmas, de akár erősen szennyezett és olajsárral teli szívósor tisztítása is lehetséges  a megfelelő koncentrációban.

Hígíthatóság

A Spider univerzális tisztítószer hígíthatósága igen széles skálán mozog, könnyebb lazább szennyeződések esetén akár 1:100 hígítási arány is lehetséges. Nagyon fontos megjegyezni, hogy a Spider egy igazán intenzív tisztítószer, de 1:10 hígításnál erősebbre felesleges keverni, vagyis az alatt csak elpazaroljuk a koncentrátumot. Az 1:10 arányba kevert termékkel az erősen szennyezett olajos szennyeződések is eltávolíthatóak, 1:20-1:30 hígítási arányban elkészített előmosóval erősen szennyezett  személy és tehergépjárművek vagy akár ponyvák mosása is igen jó tisztítóhatással lehetséges. 1:30 – 1:70 hígítási arányban kevert tisztítószer alkalmas közepesen szennyezett járművek és egyéb elemek tisztítására.  Az 1:70 – 1:100 –be bekevert termék alkalmas lazább nem erősen szennyezett, jóformán bármilyen tisztításra vagy akár felmosásra is.

Hatékonyság

A Spider több országban is piacvezető terméknek számít a hatékonysága miatt, valamint az a termék a SIPOM termékei közül amely a legkedveltebb és legtöbbet eladott.
A leghatékonyabb az alábbi tisztításokra :

  • Előmosás
  • Ponyvamosás
  • Kamionmosás
  • Zsírtalanítás
  • Olajos szennyeződés eltávolítás