TOP termékek

A több mint 50 éve alapított Sipom az egyik első Olasz társaság volt, amely professzionális tisztítószerek gyártására és forgalmazására szakosodott, és az évek során különösen az autóiparra és az ipari speciális termékek ágazatára szakosodott.

Autóápolás Blog

Miért fontos a hígítási arány ?

2021.12.13 21:12
Miért fontos a hígítási arány ?

Megpróbáljuk röviden leírni miért is olyan fontos egy termék hígítási aránya, például miért a drága előmosó lesz végül  az olcsó, és miért  az olcsó műanyagápoló lesz a drága.

Nem mindig az olcsó előmosó a legjobb választás

 

Termékeinknél amennyiben az hígítható, minden esetben fel van tüntetve a hígítás aránya. Vegyük példának a legjobban kedvelt termékünket a Spider – előmosót ( a hatékonyságáról és mihez jó majd egy másik cikkben írunk részletesebben). Mindenekelőtt nagyon fontos leszögezni, hogy a SIPOM termékei legyen az előmosó, műanyagápoló, üvegtisztító, felni tisztító vagy kárpittisztító a feltüntetett hígítási arányok valósak, nem szükséges erősebbre keverni egyik tisztító vagy ápoló terméket sem.

Spider a legjobban hígítható előmosó webáruházunkban

A Spider valójában egy igen koncentrált zsírtalanító előmosó ami 1:30 – 1:70 hígítást tesz lehetővé. Tehát amennyiben a minimum hígítási arányt vesszük figyelembe és 30 liter vízhez adunk 1 liter koncentrátumot akkor kapunk 31 liter előmosó tisztítószert, 1:70 hígítási arány esetén kapunk 71 litert.

Gazdaságos, olcsó ugyanakkor minőségi előmosó a Spider amivel spórolhat

Miért fontos  figyelembe venni a hígítási arányokat ? A válasz nagyon egyszerű : mert Ön vagy vállalkozása nagyon sok időt és pénzt tud ezzel spórolni! Nézzük számokban, a Spider 25Kg  előmosónk Bruttó eladási ára 42.741 Ft amiből 1:30 hígítási arány esetén 775 liter előmosó tisztítószert tud készíteni. Természetesen név nélkül vegyünk példának egy másik márka előmosóját, tételezzük fel a példa előmosóról, hogy ugyanazt a minőséget képviseli mint a SIPOM Spider. A  példa kedvéért kerüljön 25Kg előmosó Bruttó 15.000 forintba , vegyünk példának 1:5 valós hígítási arányt abban az esetben 150Kg előmosót kaptunk, hogy a Spiderel megegyező mennyiséget kapjuk az említett előmosóból 5 kannára van szükség, ami 75.000 Forintba (5x15.000) kerül.

Meggyőződhettünk róla miért fontos az előmosók tényleges hígítási aránya

Következtetés : azon kívül, hogy a többe kerül ami egy nagyon fontos szempont, többször vagy több kannát kell vásárolnunk, többször kell vele foglalkozni, több helyet foglal. Összességében a számokkal megfelelően levezethető, hogy nem mindig az olcsó a megfelelő választás.

Olvassa el a Spider előmosó előnyeiről szóló cikket, és győződjön meg róla, miért előnyös autókozmetikák és autómosók számára, de miért választja már a legtöbb kamionmosó is a terméket. A Spider -ről ide kattintva olvashat.