TOP termékek

A több mint 50 éve alapított Sipom az egyik első Olasz társaság volt, amely professzionális tisztítószerek gyártására és forgalmazására szakosodott, és az évek során különösen az autóiparra és az ipari speciális termékek ágazatára szakosodott.

Autóápolás Blog

Miért érdemes autókozmetikába vinni az autót?

SIPOM Admin
2022.04.20 10:58
Miért érdemes autókozmetikába vinni az autót?

Miért érdemes autókozmetikába vinni az autót?

Segítünk megérteni, miért fontos az autót autókozmetikába vinni. 

Sokan vannak, akik otthon rászánják az időt és energiát, hogy kitakarítsák az autót, míg mások nem bajlódnak a tisztítási feladatokkal, hanem szakemberre bízzák azt. Na, de melyikkel járunk jobban? Van értelme elvinni autókozmetikába az autót vagy bőven elegendő néhány háztartásban fellelhető eszközzel megtisztítani az autó külsejét és belsejét? Az alábbiakban ennek járunk utána és eláruljuk milyen előnyei vannak az autókozmetikában végzett tisztításnak az otthonihoz képest!

Már az elején érdemes leszögezni, hogy egy profi autókozmetikában végzett tisztítás és az otthoni autómosás és belső kárpit tisztítás között ég és föld a különbség. Több okból kifolyólag sem lehet olyan alapos munkát végezni otthon, mint egy autókozmetikában. Sokan fáradtan, munka után vagy a hétvégi tevékenységek közé bezsúfolva igyekeznek túl esni az autómosáson. A belső kárpit tisztítása pedig kész rémálom, ha nincs jól látható szennyeződés rajta, akkor a többségnek eszébe sem jut kitisztítani. Természetesen vannak olyan lelkiismeretes, autójukért rajongó sofőrök, akik időt és energiát nem sajnálva tisztogatják szépítgetik autójukat. A nagy átlagra azonban nem ez jellemző, ráadásul bármilyen lelkiismeretesen, alaposan történik az otthoni autómosás, biztosan nem lesz olyan hatékony, mint az autókozmetikában végzett. Ennek több oka is van.

Az autókozmetika és az otthoni tisztítás között az egyik legnagyobb különbség az eszközökben keresendő. Előbbi olyan eszközökkel, porszívókkal, tisztítószerekkel rendelkezik, mely a legmakacsabb foltokat, szennyeződéseket is képes eltávolítani. Még abban az esetben is, ha az autó évek óta nem lett kitisztítva és a tisztítást követően tulajdonosa fel sem ismeri megszépült autóját, mert az olyan koszos volt előzőleg. Az is fontos szempont, hogy az autókozmetikában jellemzően tapasztalt szakemberek dolgoznak, akik pontosan tudják, hogy melyik foltot milyen tisztítószerrel, módszerrel lehet eltávolítani. Egy profi autókozmetikában nem a szappanos víz jelenti a fő tisztítószert, hanem olyan minőségi tisztítószerek, amelyek nem csak tisztává varázsolják az autót, hanem ápolják is azt és hozzájárulnak ahhoz, hogy az autó sokáig szép maradjon. A belső ápoláshoz például elengedhetetlen a minőségi műanyagápoló, de nem feledkezzünk meg a külső hatékony előmosóról sem.  Azt sem szabad elfelejteni, hogy az autókozmetikában nem csak tessék-lássék módon áttörlik a műszerfalat, hanem alaposan megtisztítják az olyan apróságnak számító dolgokat is, mint a hamutartó apró zugai vagy a rádió gombjai. Egy biztos, megéri adni egy esélyt az autókozmetikának!