TOP termékek

A több mint 50 éve alapított Sipom az egyik első Olasz társaság volt, amely professzionális tisztítószerek gyártására és forgalmazására szakosodott, és az évek során különösen az autóiparra és az ipari speciális termékek ágazatára szakosodott.

Kátrányoldó

Kátrányoldó folyadék és spray

A kátrányoldók alapvető feladata a kátrány és aszfaltmaradékok eltávolítása a karosszériáról, ami a járműre a forgalomban eltöltött idő alatt tapadt rá.

A kátrányoldó szerepe

A kátrányoldó szereket azért fejlesztették ki, hogy egyszerűen és a fényezés rongálás nélkül eltávolíthassuk a kátrány lerakódásokat a karosszériáról, műanyag és gumi alkatrészekről. Kátrányoldót nem csak a járművekhez használják, hanem akár útépitő gépek tisztítására is felhasználható.

Hogyan használjuk a kátrányoldót ?

Kiszereléstől függetlenül a kátrányoldók használata nagyon egyszerű, legyen az ipari kannás kivitelű kátrányoldó vagy akár a lakosság számára is használható kátrányoldó spray. A kannás kivitelt általában egy szórófejes flakonba töltjük be, a spray formában kapható kátrányoldót pedig már használatra készen kapjuk. Mindegyik kiszerelés esetén az eljárás ugyanaz, bepermetezzük a felületet ahol a kátrány leoldására van szükség, és terméktől függően várakozunk amíg behatol a kátrányba a kátrányoldó és feloldja. Majd akár egy mikroszálas kendő segítségével óvatosan letöröljük. A kátrányoldók nagy előnye, hogy nem bántják a lakkot, tehát nem okoznak kárt benne. Annak ellenére, hogy mással is lehet kátrányt oldani, nem javasoljuk az egyéb nem erre a célra forgalmazott termékek tesztelését, mert ellentétben a kátrány oldására kifejlesztett kátrányoldókkal, akár költségesen javítható kárt is okozhatunk a fényezésben.

A kátrányoldókkal kapcsolatban, ha segítségre lenne szüksége, keressen minket ide kattintva.