TOP termékek

A több mint 50 éve alapított Sipom az egyik első Olasz társaság volt, amely professzionális tisztítószerek gyártására és forgalmazására szakosodott, és az évek során különösen az autóiparra és az ipari speciális termékek ágazatára szakosodott.

Autóápolás Blog

Az útszóró sótól történő rozsdásodás megelőzése

2021.12.23 09:37
Az útszóró sótól történő rozsdásodás megelőzése

Az autó rozsdásodásának és károsodásának megelőzése autóján télen

Tippek részletesen

 

A téli szezonban jég és hó borítja az utakat, ami veszélyes lehet az utazásra. Nyilvánvaló, hogy a helyi hatóságok el vannak foglalva a hó tolásával, és só és homok kombinációjával olvasztják a havat és a jeget, hogy megakadályozzák a járművek megcsúszását. Ez csökkenti a balesetek valószínűségét.

A só közúti alkalmazása azonban egy másik aggodalmat is felvet az autótulajdonosokban. Az autó hosszan tartó kitettsége az útsónak károkat okoz. Rozsda képződik, amikor a víz és a levegő együtt kérgét képez a járművön. Az útsó felgyorsítja a szabaddá vált fémrészek korrózióját. Megbeszéljük, hogyan lehet megelőzni az útsó rozsdásodását és az autó károsodását;

Wax az autón

Ha megfelelő védelmet szeretne biztosítani autója számára, a legjobb kezdés a hóesés előtt. Mossa le alaposan járművét, beleértve az alját is. Vigyen fel waxot , majd egy wax sealent  anyagot, hogy a wax  hozzá tudjon tapadni a jármű fényezéséhez.

A jármű alsó részének tömítésekor ügyeljen a fék- és üzemanyag-vezetékekre, mivel ezek rendkívül érzékenyek a korrózióra és a rozsdára. Ha figyelmen kívül hagyják a rozsdásodást, nagy az esélye, hogy meghibásodnak és balesetet okoznak. A legjobb gyakorlat a wax alkalmazása legalább háromhavonta.

 

Mossa rendszeresen az autót


Nevetségesen hangozhat úgy mosni az autót, hogy már előre tudja, hogy bepiszkolódik, ha néhány centimétert vezet az úton. De a mosás az egyik legjobb módja a jármű korróziója és rozsdája elleni küzdelemnek.

Mosáshoz feltétlenül használjon forró vizet, mert a hideg víz megfagyhat az autón. Ha a sót hosszú ideig a jármű felületén hagyják, az nemcsak a felületet befolyásolja, hanem a mechanikájára is negatív hatással lesz.

 

Használjon gumiszőnyeget a padlón


Az autóba való beszálláskor a cipője sós havat hord maga alá, ami elolvad az autóban és vizes lesz a szőnyeg. Ezenkívül, ha a padlót sós hónak és szennyeződésnek teszi ki, nehéz súrolási feladatot jelent.


Helyezzen gumiszőnyeget a padlóra, és nem csak megakadályozza a sérüléseket, hanem megkönnyíti a belső tisztítást is.

 

Azonnal javítsa ki a karcokat


Ha az autó karcok leszenk, azonnal gondoskodjon a karcok eltávolításáról, mert az utakon lévő sós hó berozsdásítja járművét. Az autós boltokban vannak javítófestékek, amelyeket felvihet a karcok kitöltésére.

Egyszerűen azért, mert a téli szennyeződésnek és hónak teszi ki autóját, még nem jelenti azt, hogy ne törődjön vele. Waxolás, rendszeres mosás, méretre szabott gumiszőnyegek a legjobb módjai annak, hogy autója károsodása nélkül jussunk túl a havas télen.