TOP termékek

A több mint 50 éve alapított Sipom az egyik első Olasz társaság volt, amely professzionális tisztítószerek gyártására és forgalmazására szakosodott, és az évek során különösen az autóiparra és az ipari speciális termékek ágazatára szakosodott.

Autóápolás Blog

Mennyire tiszta az autómosója autókozmetikája?

SIPOM Admin
2021.12.16 21:22
Mennyire tiszta az autómosója autókozmetikája?

Az autómosó berendezések és a mosóállás  tisztítása kissé ellentmondónak hangzik, de ez az egyik kulcsa a sikeres autómosó vállalkozásnak. Íme, hogyan kell helyesen csinálni.

A tisztaság kifizetődő. Ez a megelőző karbantartás kulcsfontosságú része, és nem lehet utólagos. A tiszta autómosó új ügyfeleket vonz, és ösztönzi az ügyfeleket arra, hogy visszatérjenek, valamint a tulajdonosi büszkeséget tükrözi. Minél több erőfeszítést tesz a tisztaság érdekében, annál jobban növeli a befektetés potenciális megtérülését.

 

A tiszta autómosó vagy autókozmetika  biztonságosabb és megbízhatóbb is. A mosóállás tisztán tartása megakadályozza a nem biztonságos helyzeteket, például a megcsúszást és az esést. A rendszeres karbantartás és a rendszeres tisztítás elősegíti az autómosó ingatlanának hosszabb élettartamát.

 

Bemutatjuk  az autómosás sikeréhez szükséges teendőket:

 

Kezdettől fogva tegye a takarítást prioritássá

Az autómosó azon részeinek amivel az ügyfelek találkoznak mindig tisztának és rendezettnek kell lennie. Az autómosó nagyszerű profitközpont, magas haszonkulccsal. Fontos, hogy az autómosó tiszta és kényelmes legyen az ügyfelek számára. A mosdókagyló belsejében piszkos környezet csúnya szennyeződésekkel és algákkal. Rendszeres tisztítás nélkül nem tart sokáig, majd a sok szennyeződés  felhalmozódik. Ez mechanikai meghibásodásokhoz, költséges állásidőhöz, nem biztonságos környezethez és boldogtalan ügyfelekhez vezethet. A hűséget nehéz fenntartani egy piszkos környezetben. Készítsen és kövessen napi, heti, havi és negyedéves ellenőrző listákat. A rendszeres takarítás megtérül.

 

Koncentráljon azon részekre amivel az ügyfelek találkoznak.

Az autómosó vagy autókozmetika  friss, célzott marketinggel történő marketingje növeli a hűséget és a bevételeket. Minden olyan helynek ahol a vásároló megfordul rendelkeznie kell olyan árlistával, amelyek a felsőkategóriás  vásárlására irányulnak. Árlista nélkül az ügyfél nem vagy nehezen tud dönteni arról, milyen szolgáltatást szeretne igény bevenni.

Rendszeresen frissítse az árlistákat, készítsen szezonális és figyelemfelkeltő marketinget. Hirdesse a tisztítás figyelemfelkeltő helyen. Az ügyfelek gyakran 4-5 percet töltenek az autómosó fizetési terminálja előtt – ezt használja fel értékesítési lehetőségként. Tartsa a területet tisztán, könnyen hozzáférhetően és könnyen olvashatóan. Fontolja meg a kétnyelvű marketinget, hogy mindenki értékesnek érezze magát.

 

Dolgozzon megbízható partnerrel

Végezzen kutatást. Nem sok olyan vállalkozás van, amely mindazt kínálja, amit a SIPOM  biztosít, a kiegészítőktől kezdve a tisztítószerekig. A következetesség, az érzékenység és a hűség bemutatása kulcsfontosságú a hosszú távú kapcsolatok és partnerségek kialakításában – ezekre a SIPOM nagyon  büszke.

 

Koncentráljon a megbízható működésre

Koncentrálj a megbízhatóságra. Az állásidő jelentős hatással van a profitra. Csökkentse az állásidőt az ügyfelek észrevételeinek kivizsgálásával, az alkalmazottak képzésével és a géphibák azonnali kijavításával. A szervizhívások elkerülése több órányi mosási időt takaríthat meg; ismerje a berendezések alkatrészeit, működését. Szánjon időt az átnézésre, mielőtt szervizhívást kezdeményezne. Állítsa alaphelyzetbe a gépet, ellenőrizze, hogy nincsenek-e olyan elemek, amelyek akadályozzák a gép mozgását  ellenőrizze, hogy a vegyszer megfelelő szinten van-e.

 

Az értékelés után azonnal lépjen kapcsolatba a szervizzel, ha szervizre van szükség. A jövedelmezőség állandó üzemidőt igényel.

 

Hozzon létre egy folyamatot a dolgok zökkenőmentes működéséhez

Kövesse a tisztítási ellenőrzőlistát, amely időt és fáradságot takarít meg. A SIPOM részletes ajánlott listát tartalmaz, az alábbiakban néhány ajánlatot mutatunk be.

 

Napi

Minden műszakváltáskor figyelje meg a mosás folyamatát egy próbamosás elvégzésével, hogy biztosítsa a vegyszerek és a berendezés funkcióinak megfelelő működését. Tekintse meg a járművet a kijárati felől, hogy tiszta, száraz és fényes eredményt biztosítson.

Végezzen bejárást az autómosó terület ellenőrzéséhez. A felhalmozódott szennyeződések, törmelékek, szivárgások, kopott árlisták  és a berendezés működési problémáinak azonosítása és kijavítása.

Ellenőrizze, hogy a kémiai szint megfelelő-e.

 

Heti

Tisztítsa meg a fizetési terminált.

Tisztítsa meg az autómosó berendezéseket és eszközöket.

Tisztítsa meg az autómosó hely padlóját.

 

Havonta vagy negyedévente

Az autómosó helyiség falait.  A leghatékonyabb tisztítás eléréséhez kérje hozzáértő segítségét vagy kérjen ajánlott terméket  amely segíti a tisztítást.

A tiszta és világos környezet biztosítása az autómosó minden területén javítja a vásárlói élményt, valamint hűséget és profitot épít. Az ügyfelek értékelik a tiszta autómosót, és hűséggel jutalmazzák. A tisztaságra való összpontosítás pénzt tesz vissza a zsebébe.